• NEI voor kinderen

    De situatie zichtbaar maken

    Praktijk Levico voor NEI en Access Bars in Mierlo

IS NEI GESCHIKT VOOR KINDEREN?

Kinderen zijn nog zo onbevangen, open, eerlijk en vooral een spiegel voor iedere ouder. Steeds meer kinderen kampen met een hooggevoeligheid voor prikkels, mede veroorzaakt door de externe belasting die onze maatschappij ze oplegt. Voor kinderen is het daardoor vaak moeilijk hun gevoelens onder woorden te brengen. Emoties kunnen niet verwerkt worden en uiten zich in lichamelijke pijntjes, zoals buikpijn en hoofdpijn. Sommige kinderen gaan weer bedplassen of krijgen driftbuien.

NEI kan helpen het probleem zichtbaar te maken. Er zijn geen lange praat-sessies nodig en ze hoeven de onverwerkte gebeurtenissen of emoties niet opnieuw te beleven. De methode werkt hetzelfde als bij volwassenen. Natuurlijk pas ik mijn taalgebruik aan op de leeftijd van het kind. Het is belangrijk dat het kind gehoord en begrepen wordt vanuit liefde en respect. Jonge kinderen kunnen ook via de ouders/foto getest worden zodat het kind niet belast wordt met een sessie in de praktijk maar wel geholpen kan worden.

KINDER NEI BIJ…

• Angsten
• Slecht slapen
• Onzekerheid
• Bedplassen
• Overgevoeligheid
• Hoofdpijn/buikpijn
• Huilbaby’s
• Woede-uitbarstingen
• Pesten of gepest worden
• Niet lekker in zijn/haar vel zitten
• En nog veel meer..

NEI voor hoogsensitieve kinderen

IS MIJN KIND HOOGGEVOELIG ?

Intens gevoelige kinderen nemen met gemak gevoelens/emoties over van anderen in hun omgeving en kunnen na bijvoorbeeld een schooldag aardig overprikkeld zijn. Tijdens een NEI sessie kan ik testen of de energie van het kind vervuild/ verzwakt is en waardoor dat gebeurt. Hierdoor kan een kind zich al veel beter gaan voelen. Begrip en inzicht leiden ertoe dat een kind zich gezien en gehoord voelt. Een kind dat begrepen wordt krijgt bestaansrecht en kan opgroeien vanuit een veilige basis.

Hieronder vind je de meest voorkomende kenmerken bij deze kinderen. Ieder kind is uniek, elk hooggevoelig kind is dus ook anders. Toch zijn er een aantal kenmerken die bij de meeste hooggevoelige kinderen voorkomen:

Prikkelgevoelig en opmerkzaam

Ze zijn gevoelig voor prikkels van buitenaf. Ze raken dan ook snel overprikkeld en vermoeid. Ze kunnen slecht tegen harde geluiden, een drukke omgeving, schrikken snel en zijn erg gevoelig voor pijn. Ze kunnen last hebben van kleren die kriebelen, nat zijn of niet lekker zitten. Vreemde geuren, geluiden of smaken vallen ze snel op.
Ze hebben oog voor detail, zo valt het ze bijvoorbeeld op als iets van plaats is veranderd of als er iets is veranderd aan het uiterlijk van iemand.

Nieuwsgierig en bedachtzaam

Ze stellen vaak veel vragen. Ze stellen diepzinnige vragen en denken net een stapje verder. Ze kijken bijvoorbeeld eerst of iets veilig is voordat ze ergens in klimmen. Ook houden ze vaak van rustige spelletjes en een rustige omgeving.

Gevoelig voor stemmingen van anderen

Ze hebben oog voor de gevoelens of stemming van anderen. Ze voelen snel aan dat er iets aan de hand is met een ander en ze kunnen goed medeleven tonen. Soms nemen ze stemmingen van anderen over en lijken ze gedachten te kunnen lezen.

Intens en intuïtief

Ze kunnen intens genieten van kleine dingen, maar bijvoorbeeld ook intens boos worden. Ze zijn snel diep ontroerd en reageren vaak vanuit hun intuïtie.

Moeite met verrassingen en veranderingen

Ze houden over het algemeen niet van verrassingen. Ze kunnen moeilijk omgaan met grote veranderingen, zoals een verhuizing of een wisseling van groep, andere plaats in de klas.

Perfectionistisch

Ook perfectionisme komt veel voor bij hooggevoelige kinderen. Deze kinderen onderschatten vaak hun eigen talenten. Het perfectionisme kan tot faalangst leiden.

Locatie

Burgemeester Verheugtstraat 34
5731 AK Mierlo

Regio Mierlo en omstreken

Heb je vragen of wil je meer informatie over NEI therapie, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk in Mierlo kun je ook ’s avonds een afspraak maken. Woon je bijvoorbeeld in Geldrop, Nuenen, Helmond, Lierop, Asten, Someren of niet direct uit de buurt dan ben je ook van harte welkom.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen